Saturday 15 May 2010

Brezilya'nın işi zor


Buribaker Brezilya'nın formasını ilk üçe sokmamış. Ben de Brezilya'nın aday kadrosunu ilk beşe sokmuyorum. Her dünya kupasının imrenilen takımı Brezilya, Güney Afrika'ya çok zayıf gidiyor. Yıllık iznimizin bir bölümünü kullandığımızdan Dunga kadroyu açıkladığında "hop kardeşim n'oluyor, dungalaklık yapma" diyemedik. O yüzden yazı biraz gecikti ama olsun kadro değişmedi. Her zaman Brezilya'yı dünya kupasının favorisi olarak gören ben, bu kez bu kadroyla işlerinin zor olduğunu düşünüyorum. Bakalım;


Kale: Julio César (Inter Milan), Gomes (Tottenham), Doni (Roma) - Bence kalede sorun yaşanmaz. Üç kalecide harika bir sezon geçirdi.

Savunma: Lúcio (Inter Milan), Juan (Roma), Luisão (Benfica), Thiago Silva (Milan), Maicon (Inter Milan), Daniel Alves (Barcelona), Michel Bastos (Lyon), Gilberto (Cruzeiro) - Aday kadronun en rekabetçi mevkii savunma olacak. Bence Lusio'nun yeri banko. Ancak Lusio'nun yanı için Juan ve Luisao sıkı bir yarışa girecek. Evet Roma'da oynadığı için, Seria A'da forma giydiği için Juan bir adım önde olabilir ancak bu sezon Avrupa'nın en iyi top oynayan takımlarından olan Benfica'nın temel taşı Luisao da Dunga'nın kafasındaki en büyük soru işaretlerinden biridir. Milan'lı Thiago Silva'nın makaslanacağını düşünüyorum. Sağ bek için kan gövdeyi götürür. Ben Maicon derim. Ancak kim oynarsa diğerinden aşağı kalmaz. Andre dos Santos'u aday kadroya çağırmayan Dunga acaba sol bekte Lyon'lu Michel Bastos'u mu oynatacak? Bastos'un hücum bölgesinde ne kadar etkili olduğu tartışılmaz ama bekte sorunlar yaşanabilir.

Orta Saha: Felipe Melo (Juventus), Gilberto Silva (Panathinaikos), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaray), Kaká (Real Madrid), Josué (Wolfsburg), Julio Baptista (Roma), Kleberson (Flamengo) - İşte dananın kuyruğu burada kopar. Felipe Melo Juventus'la berbat bir sezon geçirdi. Tamam takım kötüydü ama Melo daha kötüydü. Halbuki Fiorentina'dan ne umutlarla gelmişti Juventus'a. Fiyasko oldu. Demirbaş Gilberto Silva yine kadroda. Bu isimlerin arasında kendine yer de bulur. Ramires çok doğru bir tercih. Bu sezon Benfika formasıyla inanılmaz bir performans gösterdi. Hem hücumda hem savunma'da çok etkili olabilen nadir oyunculardan. Bence Güney Afrika'ya götürülmeli ve ilk 11 olmalı. Elano için diyecek bir laf yok. Berbat bir tercih. Güney afrika'ya götürülürse kaybolan bir kontenjana çok yazık olacak. Kaka'nın tabii ki bu kadroda her zaman yeri var. Ancak o da sakatlıklar yüzünden kötü bir sezon geçirdi. Çok fazla oynayamadı. Kendi de performansından memnun olmadığını dile getirmişti. Dünya kupasında neler yapar soru işareti. Orta saha'daki en büyük yıldızın performansı bile belirsizken işler zor. Wolfsburg'lu Josue bence yetenek olarak vasat ama istikrar olarak üst düzeyde bir oyuncu. Mücadele gücü yüksek. Fena tercih değil. Baptista, Kaka'dan sonra orta sahadaki diğer yıldız statüsünde. Ama o da Roma'da bu sezon forma bulmakta zaman zaman zorluk çekti. Bir çok maçta yedek kaldı. Gol kısırlığı yaşadı. Yani formda olduğunu söylemek zor. Kleberson da bu kadar formsuz ve vasat adam arasında finallere gidip, forma giyebilir, kimse de bir şey diyemez. Milan'da harika bir sezon geçiren Ronaldinho, Liverpool'da fena gözükmeyen Lucas, Bordeaux'lu Wendel ve Atletico Madrid'li Assunçao bence bu isimlerin arasına girmeliydi. Juventus'lu Diego'nun ve Fenerbahçe'li Alex'in de bu kadroya alınmaması da büyük hatadır.

Forvet: Robinho (Santos), Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Grafite (Wolfsburg)
- Forvetin de çok kuvvetli olduğu söylenemez. Luis Fabiano mükemmel bir forvet ancak yıpratıcı bir sakatlık geçirdi. Performansı nasıl olacak bilmiyorum. Nilmar iyi bir oyuncu ama Villareal'de bile zaman zaman forma bulmakta zorluk çekti. Ne derece etkili olur soru işareti. Grafite geçen sezon olduğu gibi bu sezon da yine istikrarını koruyor. Bence şuan itibariyle forvet hattındaki en formda isim. Güney Afrika'ya gitmeli ve forma giymeli. Robinho da bu sezon iyi denebilecek bir performans gösterdi. Yeteneği zaten tartışılmaz. Konsantre bir şekilde finallere giderse Brezilya'nın en etkili hücum silahı olur. Milan'lı Pato ya da Porto'lu Hulk bence bu aday kadroda olmalıydı.

Bence Brezilya öncelikle orta saha'da ardından forvet hattında oldukça zayıf bir kadroyla Güney Afrika'ya gidiyor. İşleri zor görünüyor ama bu futbol, mevzu-bahis Brezilya. Bekleyelim ve görelim.

No comments: