Friday 15 July 2011

Copa America'ya bakış 1


Uzun süren sessizliğimizi yine bir futbol yazısıyla bitirelim. Copa America'da grup aşaması geride kaldı ve çeyrek finalistler belli oldu. Üç grupta oynanan 18 maçta 37 gol atıldı. Maç başında 2,05 gol ortalamasıyla kısır bir grup aşaması oldu. A ve C grubunda on'ar gol atılırken, B grubunda atılan 17 golün 12'si son maç gününde geldi. Çeyrek finaller öncesi naçizane gözüme takılan bazı şeyleri buraya not düşmek istedim.

-Son maçında Kosta Rika'yı 3-0 yenip, gruptan çıkmayı başaran Arjantin'de, Sergio Batista'nın ilk iki maçtaki kadro tercihlerini beğenmedim. Harika bir sezon geçiren Angel Di Maria, sadce son maçta ilk 11 oynadı. Keza Agüero da ilk 11'de forma bulmakta zorlandı. İlk iki maçta ilk 11 oynayan Lavezzi ise etkisizdi.

-B grubunda yer alan Paraguay'da, sol açık oynayan Marcelo Estigarribia'yı çok beğendim. Newell's Old Boys'da oynayan 23 yaşındaki oyuncu, kupa'dan sonra Avrupa'ya transfer yapabilir.

-Arjantin gibi Brezilya da ilk iki maçında zorlandı. Transferin yıldızı Neymar'ın bence daha çok olgunlaşması gerekecek. Henüz oyun bilgisi çok yetersiz. Ganso'yu çok beğendim. Uzun süredir bu kadar "inceci" bir oyuncu izlememiştim. Tam bir "Brezilyalı 10 numara". Gole çok yakın bir oyuncu değil, oyun içinde de fazla gözükmüyor ama tek dokunuşla arkadaşlarını pozisyona sokabilecek kadar yetenekli ve zeki.

-Peru elenseydi üzülecektim. İyi futbol oynadılar ve C grubunda üçüncü olup, en iyi iki üçüncü kontenjanından çeyrek finalist oldular. Peru'nun forvetlerinden Raul Ruidiaz'ı çok beğendim. 20 yaşındaki oyuncu, Universitario de Deportes takımı'nda oynuyor ve olağanüstü dripling yeteneğine sahip. Takip edilmesi gerekiyor.

Çeyrek final eşleşmeleri ve benim tahminlerim şöyle;