Wednesday 30 December 2009

O bir Şampiyondu; Sabırlı. (vol. 2, 2006)

Eylül ayında Sabırlı'nın vedasının ardından bir yazı yazmıştım. Ve o yazıda şampiyonun 2005 yılında koştuğu bazı koşuların videolarını paylaşmıştım. 2005'in ortalarına doğru Ribella - Sabırlı rekabetinin kızıştırıp, 2006 yılındaki yarışlar için borçlanmıştım. Borcumuzu seneye bırakmadan ödeyelim.



Sabırlı 2006 yılını Dubai'de açtı. 19 ocak'taki şanssız ilk koşusunun ardından 9 şubat'ta Halis Karataş'la rakiplerini alt etti. 9 atın katıldığı 1600 metre mesafeli koşuda Arjantin atı 'blue on blues'u geçen Sabırlı 78 bin dolar'lık ödülün sahibi oldu. Ardından soluğu İstanbul'da alan sabırlı 2005'te olduğu gibi yine Akındayım'ı geçip Fikret Yüzatlı kupasını kazandı...

Haziran ayında İstanbul Ticaret Odası koşusunu zorlanmadan kazanan Sabırlı, 9 Temmuz'daki Enternasyonel Adnan Menderes koşusunda ezeli rakibi Ribella ile buluşur. Ribella sonlarda herzamanki gibi kuvvetli geliyor. Son metreler spikeri de şaşırtıyor..

Ağustos ayında Fatih Sultan Mehmet koşunu kazanan Sabırlı, 10 Eylül'de Enternasyonel Topkapı koşusunda yine Ribella ile karşılaşır. İstanbul'da son dört yarışını kazanan Sabırlı birinciliklerine bir yenisini ekleyebilecek midir? yoksa Ribella Adnan Menderes yarışının rövanşını alabilecek miydi?

Ve Sabırlı adına 2006'nın kapanışı.. 1 Ekim Marmara koşusu. Rakip yine Ribella, yer yine Veliefendi.. G3 yarışta ender rastlanan bir mücadele var. Rakiplerinden ayrılan iki şampiyon yaklaşık son 200 metreyi tek at gibi geçiyorlar. Ali Kayakıt'ın keyifli anlatışıyla bu eşşiz kapışmayı izleyelim..

Sabırlı'nın 2006'daki bazı önemli yarışlarını ve Ribella ile olan mücadelelerini hatırladık. Bir sonraki yazıda 2007'den koşularla buluşmak üzere.

Sunday 27 December 2009

kılap nedir?

a) Beyaz gömlekli, kirli sakallı ağır abilerin dans konusunda maymunlaştığı yerdir.

b) Süslü - püslü - topuklu ablaların, a şıkkında tarif edilen abilerce kiralanan loca ya da standların diğer kılabırlarca çizilmiş sınırlarında arzı-endam eylediği alandır.

c) İçeri alınmak için bir takım yeterliliklere sahip olunması gereken yoksa kapıda duran ve "the world's strongest man" yarışmasından seçilen kişilerce geri çevrilmeniz banko olan mekandır.

d) Resmi içeceği; locaların ya da standların ortasında kendine ayrılmış özel bölmede takılan votka, resmi müziği de dj'lerin ne idüğü belirsiz remikslerinden ibaret olan yerdir.

e) Hepsi.