Tuesday 27 May 2008

zavallı..

"...Önünde üç sekizlikten fazla insan var. Dolmuş kuyruğunun önderine bakıyor. Kuyrukta son bir sekizli öbek ondan önce dolmuş tarafından mideye indirildiğinden, kuyruğun önderliği bu adama düştü, gri pardösülü genç bir işadamı, sıkıntılı, öndere yakışır biçimde sabırsız bir görüntü çiziyor. Bu önderlik işi, gülünçtür, sorumluluk istiyor çünkü sıranın geri kalanı bundan böyle onu izleyecek, o nerede durursa sıra oradan başlayacak. Genellikle , sorunsuz bir görev süresi. Yalnızca bazen, sözün gelişi önderin dalgınlığına gelirse, dolmuşa binen son sekizlinin ardından hala kıpırdanmazsa, halkını olduğu yerde saydırırsa, acaba biraz ilerlermisiniz diyen sinirlice biri, bir muhalif çıkacak, kendisini uyaracaktır, o kadar - sanki önder ilerleyince dolmuş gelecek, ama kuyruk yapmanında bir adabı var, bir başlangıç noktası olmalı, geçici bir önderin bu yasayı değiştirmesine izin verilemez..." *


*Orçun Türkay'ın "Zavallı" kitabından alıntıdır.




Sunday 25 May 2008

Nuri Bilge Ceylan

Cannes film festivalinde ödülü aldın ve "... i dedicate this prize to my lonely and beautiful country which i love passionately*" dedin ya. Gerisi yalandır. Helal Olsun sana!
izlemek isteyen buradan.
* bu ödülü tutkuyla sevdiğim, yanlız ve güzel ülkeme adıyorum.

Ayıp olmaz mı..


Afedersiniz. Biz yanlış anladık. Adındaki "vizyon" zaten kulağa değil de göze yönelik bi yarışma oluğu konusunda biraz ipucu veriyor.. Şarkılar, daha sonraki seneler yarışmacıların tiyatral performanslarına fon müziği olarak kullanılacaktır ki sahne gösterileri ve vücut gösterileri herşeyi anlatıyor. Bi kaç seneye "Song Contest" ibaresini de kaldırırlar.

Biz o kadar yanlış anladık ki, Mor ve Ötesi gibi tavırları açık, belli politikaları belli kaygıları olan bi grupla katıldık. 7. olmamız gereken yerdeyiz. Türkiye'nin erovizyon şarkıları arasında bi yarışma yapılsaydı "Deli" 1. olabilirdi. Ama gerçek bir uluslararası şarkı yarışması olsaydı dünki, "Deli" ye 2. lik bile ayıp olurdu.

Bu zamana kadar bu yarışmaya katılmak için değişik maceralar yaşadık. Ama bulduk sonunda. Bu şarkıyla katılalım hep. Ara sıra "Everyway that I can" veririz, oldu bitti. Gönüllerin birincisini ilan ettik biz. Dünya Yalan Söylüyor.