Saturday 5 September 2009

Kafalar karışmış biraz ?

Kafalar biraz karışmış galiba. Haberde bütün cümleler (manşet, spot, haber metni) bir öncekini tekzip ediyor. Ben orta yolu bulamadım. Haberin linki burada. Bakalım düzeltecekler mi?

Tuesday 1 September 2009

Spotify

Ne kadar mutlu oldum böyle bir oluşumu keşfettiğim için anlatmaya kalksam kelimeler kifayetsiz kalır tarzında olmasa da çok hoşuma gitti. Spotify denen olayda, bilgisayarınıza indirdiğiniz bir program sayesinde, 6 milyondan fazla şarkıya - her geçen gün artan sayıda tabii ki de - sahip bir arşiv'den dilediğiniz şarkıyı mükemmel ses kalitesiyle dinleyebiliyorsunuz. Henüz ülkemizde kullanılamıyor ancak çeşitli hilelerle üye olduktan sonra programı sorunsuz bir şekilde kullanıyorsunuz. Aradığınız şarkıcının biyografisini okuyup, orada verilen linklerle tavsiye edilen şarkıları bile dinleyebiliyorsunuz. Kurcaladıkça yeni özellikleri çıkıyor. Sadece müzikle donatılımış Wikipedia dersem abartmış olmam heralde. Gününün kayda değer bir kısmında müzik dinleyenlere şiddetle tavsiye ederim.

Monday 31 August 2009

Alkışlar Marsel İlhan'a..


Marsel İlhan, Amerika açık'ta Belçikalı rakibi Cristophe Rochus'u zorlu 5 set sonunda yenerek, adını ikinci tura yazdırdı.

Maçta iki kez geriden gelip eşitliği yakalan 22 yaşındaki temsilcimiz, son sette de geriye düşmesine rağmen pes etmedi ve maçı kazanmayı başardı.

Genç yıldız, dünya 72 numarasındaki rakibini; 3/6 - 6/3 - 3/6 - 7/5 ve 7/5'lik set skorlarıyla devirdi.

Marsel'in yeni rakibi, Amerikalı dünya 55 numarası John Isner oldu.

Sunday 30 August 2009

Popçu Özgün !

İstediği zaman güzel işler de yapan 'Popçu Özgün'ün son albümü 'Biz Ayrıldık'tan dört adet tavsiye. Naçizane...
- Mühür (Şiddetle tavsiye olunur)
- Direniyorum yokluğuna
- İki eli boş kaderim
- Örümcek

Bravo Marsel İlhan!


Türk tenisinin genç yıldızı Marsel İlhan, Amerika Açık'ta Üçüncü eleme maçında Brezilyalı Ricardo Mello'yu 6-4 ve 6-2'lik setlerle geçerek, adını ana tabloya yazdırdı. 22 yaşındaki Marsel, 1963'te özel davetle Amerika Açık'ta ana tabloda mücadele veren Nazmi Bari'nin ardından bu başarıya ulaşan ikinci Türk oldu.