Thursday 17 June 2010

NTV Spor, sen nelere kadirsin!

Başlık "Kral Kupası'nda yeni statü", haberin içi "İspanya Süper Kupası" diye devam ediyor. Süper Kupa bundan böyle iki maç üstünden oynanacakmış. 30 senedir zaten iki maç oynanıyor. Gel de Bu haberin içinden çık. Anlayan beri gelsin. Girdikleri haberi bir kere okumaktan acizler.

Monday 14 June 2010

Bir dil bir ülke!


2010 Güney Afrika Dünya Kupası'nda enteresan bir grup var: H Grubu. Grubun üyeleri İspanya, Honduras, İsviçre ve Şili. Bu takımların biraraya gelmesini enteresan kılan şey ise konuştukları diller. Zira, İspanya, Honduras ve Şili'nin resmi dili 'İspanyolca' buna mukabil İsviçre'nin de Romence'yi saymazsak üç adet resmi dili var: Fransızca, İtalyanca ve Almanca.
Normalde bu grubun, konuşulan diller dikkate alındığında, Fransa, İtalya, Almanya, İspanya şeklinde olması gerekirken, FIFA'nın oyunu (!) sonrası İspanya, Honduras Şili, İsviçre şeklinde oluşmuş. Dünya işte!

Sunday 13 June 2010

Yazıklar olsun!

Başlığa dikkat: "Ölüsü bile para ediyor." Böyle bir çirkinlik olabilir mi? Ölüsü dedikleri şey nedir acaba? Söyleyecek kelime bulamıyorum. Utanmadan böyle bir başlık yazabiliyorlar. Bir de sonra habere "geçen yıl kaybettiğimiz" ayakları yaparak giriyorlar. Bölümün adı "Editörün seçtikleri". "Editörün sıçtıkları" olması lazım.