Tuesday 1 December 2009

Tribünlere oynamaya soyunmak

Beşiktaş'ın başkan adayı Murat Aksu'nun Hürriyet'e yaptığı açıklamalar, 1 aralık 2009 günü, gazetenin spor sayfasında okuyucuyla buluştu. Aksu özetle, her başkan adayı gibi tarihe geçecek hizmetler için göreve soyunduğunu, hiçbir şeyden korkmadığını, Beşiktaş'ın kötü yönetildiğini ve her geçen gün kötüye gittiğini belirtiyor. Bu noktaya kadar anormal bir şey yok. Alıştığımız vaatler. Yalnız şu alıntıladığım talihsiz açıklama çok düşündürücü:

Sunday 29 November 2009

Cemiyet-ti artık!

Habertürk tv'de,cumartesi akşamları yayınlanan "HT Kulüp" programının metin yazarı/ları sözüm size;

programda kullanılan bütün cümleleler "Cemiyet" diye başlıyor ve ya "hayatının seçkin simaları" ya da "hayatının önde gelen isimleri" diye devam ediyor. iki dakikalık bir bant içinde 8-10 kere "cemiyet hayatının önde gelen isimleri" - "cemiyet hayatının seçkin simaları" ifadelerini duymak, travmatik sonuçlar doğuruyor. Bant bitince, sunucu olan hanımefendi de bir sonraki bantın tanıtımına yine aynı cümlelerle başlıyor. Durum böyle olunca da seyirci ikrah getiriyor. Türk Dil Kurumu sözlüğünden cemiyet yerine ikame edilebilecek bir öneri yapalım: "Yüksek Sosyete".

Programın Habertürk internet sitesinde yer alan tanıtımı da tamamen anlamsız bir cümleden oluşmakta, akşam da akaşm diye yazılmış. şöyleki;

"Cemiyet hayatının seçkin simaları, iş dünyasının önde gelen isimleri ve sanatın gerçek temsilcileri "HT Kulüp" Leyla Lidya Tuğutlu'nun sunumu ile Cumartesi akaşmları 22:05'te Habertürk'te..."


ne dersiniz, programın metin yazarları bu tanıtımı da yazmış olabilir mi?