Sunday 19 October 2008

Artık Yeter..

1986'dan beri antrenörlük yapıyor. Çalıştırdığı takım sayısını yazamıyorum, kafam karıştı.. Bu takımların hiçbirinde 2 sezondan fazla çalışmadığını gördüm. Futbol extra dergisinde yer alan 2007 tarihli araştırmaya göre; Türkiye Ligi'nde son 15 yılda en çok takımda görev yapan teknik adam sıralamasında ilk sırayı kimselere kaptırmamış, 1994-2007 sezonları arasında 15 sezonda 13 değişik takımda görev yapmış, neredeyse bütün "il-spor" klüplerimizde birer kez çalışmış, hatta bazı klüplerde farklı zamanlarda olmak üzere 3 kez görev yaptığı bile olmuş Yılmaz Hocanın..

Kocaelispor-Fenerbahçe maçının uzatma dakikalarında gelen nizami golden sonra yerlerde süründü, biraz emekledi, sonra düştü-kalktı, hakeme saldırdı.. yani bunca yıldır artık bıktığımız, nefret ettiğimiz görüntülerine bir yenisini daha ekledi.. Yirmi iki yıldır Türkiye liglerinde çalışan bir antrenör olarak bu kaybettiğin puanlar ne ilk ne de son.. bunca yıla rağmen, her sezon geçtikçe daha olgun davranışlarda bulunacağına, her sezon daha gülünç durumlara düştüğünü üzülerek görüyoruz..

Kendisi Köln spor akademisinden yetiştiğinden, çok bilgili olduğundan dem vurur, -öyledir belkide, teknik anlamda eleştiri yapmak bana düşmez- fakat olaya bakış açısı anlamında bazı sorunlar görülüyor, acaba hangi çağdaş, "avrupalı!" teknik direktör kart gördü diye oyuncusunu saha kenarında dövmüştür yada başka sebeplerle oyuncusunu tokatlamıştır..

Artık yetmedimi yahu?..