Friday 29 February 2008

Artık Yıl...

Bir yıl 365gün+6saattir. Bu 6 saatler her 4 senede bir biraraya gelirler ve bir günü meydana getirirler ve bu günü de şubat ayına 29uncu gün olarak ekleriz.Şubat ın 29 gün olduğu senelere ARTIK YIL denir.Kaç sene olmuş bu tanımı duyalı bilemiyorum ama kendimi bildim bileli 29 şubatta doğanlar, evlenenler ve bilimum faaliyette bulunanlar, çeşitli basın yayın organlarına malzeme olurlar. Bu sene bir çağrıda bulunmak istiyorum; "gelin bu geyiğe son verelim". Lütfen.

Thursday 28 February 2008

Babylon, Sıfır KM ve taş duvar - ışık kombinasyonu


Salı gecesi (26 şubat) hedef belli, Babylonda Sıfır KM çalacaktı bizde gidip iki dakika delikanlı gibi keyifle müzik dinleyecektik.
"Dolu mu olur?"-"Boş mu olur?" tartışmalarında ben "dolu olur" savını destekleyen taraftaydım, ve saat 22 gibi Babylona gittiğimizde kazanan tarafta olmanın verdiği haklı gururla konseri izleyebilecek iyi bir yer bulma arayışı başladı. Babylon, çok şık bir küçük konser mekanı, fakat enteresan olan benim her seferinde taş duvar + mavi, kırmızı ışık kombinasyonuna takılmam, bunun birde bozdoğan kemerinde ne kadar güzel durduğunu düşünmeye başlamıştımki alkışlar arasında Levent Yüksel ve arkadaşları gözüktü, tekrar konserde olduğumu hatırladım, titredim ve kendime geldim.
Bas gitarda Levent Yüksel, davulda Volkan Öktem ve gitarda Ant Şimşek'ten kurulu olan "Sıfır KM" adındanda belli olduğu gibi yeni bir oluşum. Grup kendi besteleri, rock coverları ve hit olmuş Levent Yüksel şarkılarının yeni düzenlemelerinden oluşan bir performans sergiliyor. Babylondaki ilk konseride izleme şansı bulmuştum. O gece sürpriz olarak ilk albümü için gün sayan Özge Fışkınlada bir düet yapmıştı Levent Yüksel. "Unutulurmuş" isimli bu şarkının klibi özellikle geçtiğimiz ay müzik kanallarında sıkça dönüyordu. Grubun Babylondaki bu ikinci performansı ilkine göre biraz daha sert başladı, Levent Yükselden tuzum kuru, Şebnem Ferahtan "deli kızım uyan", Özlem Tekinden "yazmamışlar", yine Levent Yükselden bu gece son, yas ve ben senin bildiğin erkeklerden değilim ile devam etti. İnsomnia ve speed gibi grubun bestelerininde çalındığı gecede verilen aranın normalden biraz uzun sürmesi hafif kıpırdanmalara neden olsada güzel müzik herşeyin üstündeydi tabiki.
Babylon'u ve Sıfır KM'yi seven kitle , gece sonunda güzel müziğe doymuş olarak olaysız dağıldı. Aktarıcaklarım bu kadar.