Saturday 27 June 2009

Michael Jackson


Mtv'nin kuruluş sebebiydi, yeryüzünün gördüğü en ünlü insanlardan biri belki de en ünlüsüydü, artık yok.

Michael Jackson 1958 - 2009

Art. Lebedev Studio



Artemy Lebedev ve şürekâsı yine kırmış kafayı. Şimdi de İsviçre çakısı görünümlü çatal bıçak koydurgaç yapmışlar. Zehir gibi çalışıyor bu adamların kafaları. Çok kıskanıyorum, ama saygı duymayı da ihmal etmiyorum.

Thursday 25 June 2009

çalımbaz'ın son numarası..

Denilson'la ilgili yazımın üstüne daha henüz post binmemişken beklenen oldu ve Brezilya'lı Hai Phong yönetimine, acayip isimli teknik direktöre ve kendisinden çok şey bekleyen zavallı taraftarları çok güzel bir çalımla bakkala gönderdi tam anlamıyla. "Çalımbaz, sakatlandığı ilk maçının ardından, Vietnam'dan ayrılacağını açıkladı.. Aslında istatistiğine bakarsan hiç de fena sayılmaz; yarım maç ve bir gol. Netice olarak aşağıdaki kırmızı formayla verilen mutlu pozlar anlamını yitirdi,umutlar suya düştü.. Ancak ilginç bir şey var ki o da hala bizim gazetelerin, Denilson'u Türkiye'ye getirmeyi aklından geçirmemiş olmaları.. Aslında olabilir değil mi? Hem brezilya'lı, hem çaptan düşmüş, hem yıldız ve hem de Vietnam'da mutsuz.. Ancak varsa eğer eşinin tutumunu ya da mevcutsa çocuklarının okul durumunu falan bilemiyorum. Neyse biz burdan haber vermiş olalım bu transfer kaçmaz!

Monday 22 June 2009

Denil-SON durak!

"Denilson'un, 1997'de Tournoi de France'da, sansasyonel bir serbest vuruşla Real Madrid kapısını açan Roberto Carlos ve elden çıkarılan Ronaldo'nun yanı sıra sezonun en sevilen Brezilyalısı olmak için birkaç çalım atması yetmişti. Avrupa'nın yarısı kuyruğa girmiş, ama yarışı yaklaşık 63 milyon Mark (Ronaldo ve Rivaldo'ya ödenenden daha çok) ödeyen orta halli bir İspanyol kulübü olan Real Betis Sevilla kazanmıştı. Ama Denilson yalnızca bir kez daha parladı, o da 1998 Dünya kupası'nın hemen öncesindeki bir Nike reklamında havaalanı sahnesindeki çalımla. 20 lig maçında tek bir gol atamadı. Real Betis Sevilla ikinci lige düştü. Kulüp Denilson'dan kurtulamadı; milyonlar ödenmeye devam etti, ta ki 2001'de birlikte yeniden birinci lige çıkana dek.
2001 sonbaharında Betis kısa bir süre için ligde lider olup sansasyon yarattı, ama genç oyuncunun şöhreti, on takım arkadaşıyla birlikte kiraladığı kadınlarla özel bir antrenman salonunda fuhuş yaparken kulüp yetkililerince yakalanınca sona erdi."



Bu yazı 2004 yılında ithaki yayınlarından çıkan, Christian Eichler'ın "Futbolun Beceriksizleri Ansiklopedisi" isimli kitabından alınmıştır. Betis, Denilson'u São Paulo'dan 32 milyon dolara transfer ettiğinde bu bedel tüm zamanların en yüksek transfer ücreti olmuştu. Ancak tam bir fiyasko ile sonuçlanan bu transfer iki tarafa da hayır getirmedi. Betis İspanya ligi'nde orta sıralara mahkum oldu, Denilson Betis'ten sonra bir çok kulüp gezdi ve hiç birinde 1 sezondan fazla kalmadı. En son soluğu Vietnam ligi ekiplerinden Hai Phong'da aldı. 31 Yaşındaki oyuncu Pazar günü yeni takımının formasını giydiği ilk maçta fileleri havalandırdı. Ancak sakatlanarak 60. dakika'da oyundan çıktı. Hai Phong maçı 3-1 kazandı ancak ligdeki durumu pek umut vermiyor. 14 takımlı Vietnam ligi'nde 9'uncu sırada. Teknik Direktörleri Vuong Tien Dung, Denilson'la birlikte daha da yukarılara çıkmak istiyor. Bakalım "çalımbaz" Denilson Hai Phong'u yukarılara çekebilecekmi yoksa geçerken yolu Vietnam'a da mı düşmüş, hep birlikte göreceğiz...


Bu kitap ve Denilson vasıtasıyla, nostalji yapmış olduk. Tam da bir başka transfer rekoru Cristiano Ronaldo ve Real Madrid tarafından kırılmak üzereyken. 90 dakika'nın sonunu bir atasözü ile bağlayalım, mesaj kaygılı olarak; "ne oldum dememeli, ne olacağım demeli.."

not: "başlangıçta şansları yoktu, üstüne bir de işleri ters gitti" motto'suyla yola çıkan kitap yakından tanıdığımız Daum, Rijkaard,Alpay Özalan gibi isimlere de selam sarkıtmadan geçmiyor.

Gazi'ye doğru..

İngiliz atları için sezonun en büyük yarışı Gazi koşusu, 28 haziran'da yapılacak. Birincilik ikramiyesi 750.000 TL. olan ve 3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus yarışa kayıt olan safkanlar belli oldu. Koşunun deklareleri 26 Haziran cuma günü yapılacak.

83. Gazi koşusunda Dünyanın en iyi jokeyi Frankie Dettori de, CHI isimli safkanla start alacak. Geçen yıl da Ülkemizde Enternasyonel Boğaziçi ve Topkapı koşularında at binen Dettori, dereceye girememişti. İtalyan jokey bu kez rövanşı almayı hedefliyor.

Gazi koşusunun yanında; Kısrak, Zübeyde hanım, Turbo'nun da kayıtlı olduğu Ali Rıza Bey ve Anafartalar gibi önemli kupa koşuları da yapılacak.

Şampiyon İngiliz atı Sabırlı da pazar günü Grup 1 mücadele için kayıt yaptıran isimlerden.

Yine Pazar günü koşulacak Arjantin Jokey Kulübü kupası koşusu, 2007 Gazi şampiyonu İnspector 'la 2008 Gazi Şampiyonu Pan River 'ı buluşturacak. Bu atlardan çıkan olmazsa Hipodroma gidenler 3 Gazi şampiyonunu da aynı günde izleme fırsatına sahip olacak.

Bu arada Nişantaşı City's alışveriş merkezi de "1927'den bu güne Gazi için koşuyoruz" isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. Dönem fotoğraflarını ve Kupa'yı içeren bu sergi ilk kez kamuoyu ile paylaşılıyor.

Pazar günü herkesi Veliefendi Hipodromuna bekleriz..