Thursday 12 June 2008

Battlestar Galactica

Portekiz maçından sonra kırıldı hevesimiz ama bu resim biraz daha anlam kazandı şimdi. Artık yeni bir geri sayımımız var.

Tuesday 10 June 2008

Acı ama gerçek, mi?


(21 adındaki filmi izledim ve şekildeki yaşam formuna vuruldum, mesele budur.)

100'den fazla ülkeyi kapsayan, 950.000'den fazla kişinin katıldığı ve "The largest ever football survey" olarak nitelendirilen anket kapsamında, mayısın ilk haftasında 440.000 kişi Euro 2008 ile ilgili soruları cevaplandırmış ve oldukça çarpıcı sonuçlar çıkmış ortaya. Her ne kadar ankete gerek yok eskiler bizi bilir desem de, sonuçları üzerinde düşünmenin dönüp kendimize bakmanın gereği olduğu kanaatindeyim. Buradan ulaşacağınız ankette soldaki listeden seçeceğiniz ülkelerin ezici çoğunluğu -%80-90-, Euro2008'i kim kazanmamalı sorusuna % olarak 1 veya 2nci sıraya gelecek şekilde Türkiye kazanmasın şeklinde cevap vermiş. Bütün bunlar Acı ama gerçek mi ? Bir diğer deyişle Türkiye'de her apartmanda bulunan ve komşuların ekseriyetle sevmediği Emekli albay bizmiyiz?

Monday 9 June 2008

Yuroikibinsekiz



Merakla ve de heyecanla beklediğimiz turnuva başladı. Milli Takım başlayamadı ama olsun. Kimse 9 puan beklemiyodu zaten. En azından 11'de yapılacak iki değişiklik bizi 15 Haziranın ötesine götürür. Gerçi ben hiçbişey iyi gitmese bile İspanya'yla bir teselli bulabilirim. Bir de Hakan Yakın'ın, Eren Derdiyok'un ve Gökhan İnler'in İsviçre; Ümit Korkmaz ile Ramazan Özcan'ın Avusturya milli takımlarındaki performansları da bizi pekala etkilerken, özellikle Ümit'in oyuna girdikten sonra maçın şeklini bariz şekilde değiştirmesi de çok hoşumuza gitti.

Madem bu turnuvalar oyuncular için bir nevi podyum, maçını izlediğimiz 8 takım arasında en güzel forma bana göre Almanya'nınkiydi. Tabi golleri Podolski attı formalar değil, ama yine de estetik önemli ayrıca tekstil de önemli bi sektör.

Bitmesin istiyor insan, ama baksana şimdiden 4 maçı yedik bile.. Dün yaşanmış gibi Hakan Şükür'ün Belçika kalesine sanki Brüksel Hükümet konağından bakıyo gibi yükselip vurması o topa. Biz yaşlandık, Hakan Şükür yok. Ama heyecan aynı. Bayram devam ediyor..