Tuesday 2 March 2010

Altan Tanrıkulu komedisi..2

Alex'e yaptığı haksız eleştiriler sebebiyle Hürriyet yazarı Altan Tanrıkulu için Daha önce de burada bir yazı yazmıştım. Tanrıkulu Şubat ayını da yine her yazısında Alex'e hakaret ederek geçirdi.

27 şubat 2010 tarihli yazıya bakalım;



Biri bana Alex'i anlatsın

F.Bahçe, Alex'in golleri ve asistleri yüzünden yapması gereken devrimi yapmaktan korktu. Cahil taraftarın kahramanı Alex'in 90 dakikalık oyuncu olmadığını kabullenemediler.

not1: Alex'i seven tüm Fenerbahçeli'ler, ya da başka takımı tutan ama yine de Alex'i sevenler, hepimiz cahil taraftarız tamam mı? Altan Tanrıkulu diyorsa doğrudur.

Takım Alex'in kulübü havasına sokuldu. Dünyanın hiçbir kulübünde olmadığı kadar Alex'e saha içi imtiyaz tanındı. Aylardır frikikten gol atamadığı halde ve takım içinde bunu daha iyi yapan arkadaşları varken çok kritik frikikleri o kullandı.

not2: neymiş demek ki Fenerbahçe'de Alex'ten daha iyi frikik kullanan oyuncular varmış. Altan Tanrıkulu diyorsa doğrudur. Yalnız biz farklı maçlar mı izliyoruz acaba? ben izlediğim maçlarda Vederson'un da Mehmet Topuz'un da Santos'un da frikik attığını hatırlıyorum.

Günündeyken, gol atmışken ve attırmışken herkes onu alkışladı. Ama aynı maçın son 20 dakikasında yürüyecek hali kalmamışken sahada tutuldu ve maç kaybedildi.

not3: Allah Allah. bak sen. hay Allah. Gol atınca, attırınca niye alkışlıyosunuz arkadaşlar.

Alex'siz geçen sezon Kadıköy'de G.Saray'ı 4-1 yendi Fenerbahçe.. Bu sezonun ikinci yarısı başlarken Alex'in cezalı olduğu Denizli maçında Santos'un harika frikiği, Güiza'nın golü, Semih-Özer-Güiza arasındaki paslaşmalar dikkat çekti. Takımın mücadelesi üst düzeydeydi. Hem de saha balçıkken..

not4: bak sen. Vay be.. Evet Fenerbahçe 5-6 sezondur Alex'in oynadığı hiç bir maçı kazanamadı. Oynamadığı tüm maçlarda şov yaptı. Altan Tanrıkulu her yazısında aynı örneği veriyor. Fenerbahçe, Galatasaray'ı Alex yokken 4-1 yenmiş. Kendisine bir tavsiyem var. Bir de Alex'in oynadığı derbi maçlarını incelesin bakalım. Ben bir kaç tane hatırlatayım; Kadıkköydeki son derbi,Fener'in 3-1 kazandığı,Alex'in biri penaltıdan iki gol attığı.. 2005 - 2006 sezonunda Kadıköy'de 4-0 kazanılan maç, Alex'in bir golü vardı. 2007 - 2008 sezonu Fenerbahçe'nin İnönü'de Beşiktaş'ı 2-1 yendiği maç. Alex'in muazzam iki golüyle. Özellikle O maçtaki ikinci golü izlemesini öneririm Tanrıkulu'na.

KİMSE bana bugün Alex'in yaptıklarını, attıklarını anlatmasın.. Ben onların kitabını, Fenerbahçe tarihini yazdım..

not5: yok anlatsak da anlamıyorsun ki zaten. Kitabını yazmışsın ama hergün yalan yanlış şeyler yazıyorsun.

Bana biri neden Fenerbahçe'nin bir türlü Avrupa kupalarında final oynayamadığını, 27 yıldır Türkiye Kupası kazanamadığını anlatsın..

not6: cevap veriyorum bunun tek sorumlusu Alex'tir. Gerçi siz kitabını yazmıştınız. Bize sormayın, siz daha iyi bilirsiniz.

Elano, Diego, J.Baptista gibi isimlerin neden Brezilya Milli Takımı'nda oynadıklarını ama Alex'in alınmadığını açıklasın..

not7: Bu topçular Brezilya'lı oldukları için Brezilya milli takımında oynuyor olabilirler mi? Alex de milli takımda 50 kez forma giydi, hatta kaptanlık yaptı. Bunu hatırlıyor musunuz acaba? yoksa kitap'ta yazmadınız mı??

Geçen sezonun UEFA şampiyonu Shaktar'ın beyni Jadson'un Kadıköy'deki şovunu ve kazandırdığı kupanın keyfini neden hiç Fenerbahçe taraftarının yaşamadığını anlatsın..

not8: Jadson'lu Shaktar UEFA avrupa liginde son 32 turunda Fulham'a elendi. Tanrıkulu'nun sürekliği örnek gösterdiği takımlardan biridir. Hatırlatalım kendisine. Madem Jadson şov yaptı, UEFA kupasını kazandırdı neden o zaman başka bir avrupa kulübü kendisini transfer etmedi?

BİRİ bana 6 yıl önceki Brezilya ile Copa Amerika'yı kazanan, 3 yıl önce Türkiye Ligi'nde gol kralı olan, 2 yıl önce Şampiyonlar Ligi'nde asist kralı olan Alex'i anlatmasın..

not9: Allah Allah. onu anlatma bunu anlatma. Neyi anlatsak acaba? hangisini kabul edeceksiniz?

Bu takımın çok iyi sprinter ve asist özelliği yüksek bir forvetle, bitirici bir santrfor arkasında Emre'yi, Özer'i oynatsa ne olacağını bırakın başkalarını, Fenerbahçe kaptanı Alex anlatsın..

not10: düşünüyorum... Emenike tek forvet. Alanzinho orta saha. Yattara orta saha. Rüya takım. Avrupa kupaları garanti.

son not:Daha önce Alanzinho, Yattara, Renato Agusto'yu Fenerbahçe'ye öneren Tanrıkulu'nun son keşfi ise Karabükspor'da forma giyen Emenike. Daha önceki tavsiyelerinden de bir halt olmadığı gibi yine saçmalamış. Dileyenler yazının tamamını buradan okuyabilir.

Ben Altan Tanrıkulu'na Alex'i anlatabilirim. Asıl biri bana Altan Tanrıkulu'nu anlatsın.....

1 comment:

murulik said...

altan tanrıkulu yazar değil,ayrıca ancelotti bana masal anlatmasın.
altan tanrıkulunu bana anlatacak son adamdır ancelotti...
sanırım hatlar karıştı,ama anladın sen