Monday 22 June 2009

Gazi'ye doğru..

İngiliz atları için sezonun en büyük yarışı Gazi koşusu, 28 haziran'da yapılacak. Birincilik ikramiyesi 750.000 TL. olan ve 3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus yarışa kayıt olan safkanlar belli oldu. Koşunun deklareleri 26 Haziran cuma günü yapılacak.

83. Gazi koşusunda Dünyanın en iyi jokeyi Frankie Dettori de, CHI isimli safkanla start alacak. Geçen yıl da Ülkemizde Enternasyonel Boğaziçi ve Topkapı koşularında at binen Dettori, dereceye girememişti. İtalyan jokey bu kez rövanşı almayı hedefliyor.

Gazi koşusunun yanında; Kısrak, Zübeyde hanım, Turbo'nun da kayıtlı olduğu Ali Rıza Bey ve Anafartalar gibi önemli kupa koşuları da yapılacak.

Şampiyon İngiliz atı Sabırlı da pazar günü Grup 1 mücadele için kayıt yaptıran isimlerden.

Yine Pazar günü koşulacak Arjantin Jokey Kulübü kupası koşusu, 2007 Gazi şampiyonu İnspector 'la 2008 Gazi Şampiyonu Pan River 'ı buluşturacak. Bu atlardan çıkan olmazsa Hipodroma gidenler 3 Gazi şampiyonunu da aynı günde izleme fırsatına sahip olacak.

Bu arada Nişantaşı City's alışveriş merkezi de "1927'den bu güne Gazi için koşuyoruz" isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. Dönem fotoğraflarını ve Kupa'yı içeren bu sergi ilk kez kamuoyu ile paylaşılıyor.

Pazar günü herkesi Veliefendi Hipodromuna bekleriz..

No comments: