Tuesday 22 September 2009

Bir zamanlar futbolumuz..

Günümüz futbolunun harala-gürelesi içinde eski, naif anları çok arar olduk.. Endüstriyel futbol, seyirciyle oyuncu arasına,takımı arasına aşılmaz bariyerler koymuş..
Eskiden oyuncu ya da kulüp başkanı pek mi değersizmiş acaba? Maç öncesi stat çevresinde elini-kolunu sallayarak gezermiş,halkın içinde basın mensuplarının sorularını -en abuklarını bile- içtenlikle yanıtlarmış.. Bugünün en önemli-tartışmalı gündem maddelerinden hakemler bile gayet şeffafmış. -"gecenizi nasıl geçirdiniz" sorusuna bile, içtenlikle; "Dinlenerek" diye cevap verebilirmiş.. Orta hakem maç öncesi odasını basına açar, kameralar önünde yan hakemlere görevlerini hatırlatırmış. Soruları yanıtsız bırakmazmış 'hakem triosu'.. Artık 6 hakemli günlerdeyiz. Sorulardan kaçarcasına arabasına atlayan hakemli günler. Başkanlar birbirleriyle küs. Oyuncular uzaylı edasıyla halktan izole, ulaşılmaz noktada.
Durum her geçen yıl daha da acayip hale gelmeye başladı. Şartlar böyle gerektiriyor demek ki. Bu sezon yayıncı kuruluş biraz daha soyunma odalarına, çıkış tüneline girmeye başladı. Bunun da olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Bu iş böyle büyütülecek bir şey değil. İşlerin bu kadar gizli-saklı olması, kapalı kapılar ardında gelişmesi düşmanlığı, kuşkuyu,şüpheyi de artırıyor. Şartlar ne olursa olsun; yayıncı kuruluşla, oyuncu-kulüp başkanı-hakem üçlüsünün daha şeffaf ilişkiler kurabileceği inancındayım. O günlere ulaşana kadar bize de eski naif görüntülerle avunmak düşüyor.
Bu uzun ve biraz da can sıkıcı girizgahı, arşivimiz yettiğince, özlediğimiz nostaljik görüntüleri paylaşacağımızı duyurmak için yaptık. Başlangıcı, lig tarihimizin en ilginç anlarından biriyle yapalım.

VE PENALTI.. 1985-86 sezonu, 21.hafta mücadelesi.. Zonguldakspor'un, Bursaspor'u konuk ettiği maçın ilk yarısı golsüz tamamlanıyor. Görüntüler ikinci yarıdan.....

Zonguldakspor bu tarihi maçı 1-0 kazanıyor. Skoru tayin eden oyuncunun, pozisyon öncesi hareketlerine dikkat edelim.. Penaltının oluşumu, oyuncunun gelişinden bellidir..

2 comments:

buribaker said...

umut sarıkaya karikatürü gibi video. detaylar mükemmel.

nusa dua said...

Ali Güneş'in plonjon'una denk gelmesi de ayrıca enteresan oldu. Yalnız Ali Güneşin hala eksikleri var, biraz daha çalışması gerekiyor..