Tuesday 1 June 2010

Avrupa hentbolu'nun en büyüğü Kiel!


Avrupa Hentbol Şampiyonlar Ligi'nde Barselona ile Kiel'i buluşturan final maçı nefes kesti.

Bu sezon ilk kez uygulanan dörtlü finale Almanya'nın Köln kenti ev sahipliği yapı. 19500 kişilik Lanxess arena'da maçlar kapalı gişe oynandı.

2007'nin şampiyonu Almanya temsilcisi Kiel, son iki sezonda kupayı finalde Ciudad Real'e kaptırmıştı. İki ekip, bu kez yarı finalde karşı karşıya geldi. Kiel, İspanya temsilcisi rakibini geriden gelerek, ikinci yarıdaki gollerle 29 - 27 yendi.

Diğer finalist Barselona ise yarı finalde Chekhovskiye Medvedi'yi kolay geçti. Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki bu bir numaralı kupasını 7 defayla en fazla kazanan takım olan Barselona, yarı finale çıkarak tarihinin en büyük başarısına ulaşan Medvedi'yi 34 - 27 ile saf dışı bıraktı.

Finalin tarafları bu sezon grup aşamasında karşı karşıya gelmiş. İlginç bir şekilde Barselona, Almanya'da, Kiel de İspanya'da galibiyet almıştı.

Final maçına Barselona iyi başladı, ilk devreyi 20 - 17 galip kapattı. İkinci devrede fark bir ara altı sayıya çıktı. İkinci yarının ortasından itibaren bir momentum yakalayan Kiel, farkı kısa sürde eritti ve öne geçmeyi başardı. Özellikle Fransız kalecisi Thierry Omeyer'in akıl almaz kurtarışları Barselona'nın Kiel'i yakalamasını önledi. Kiel, büyük çekişmeye sahne olan finali 36 - 34 kazandı.

Kiel, ikinci şampiyonlar ligi zaferini, Alman taraftarların meşaleleri eşliğinde Lanxess arena'da çoşkuyla kutladı.

Muhteşem finalin 45 saniyelik özet görüntüsü burada.

No comments: