Wednesday 14 April 2010

sezon sıkı başlıyor!

İstanbul yarış sezonu bugün başlıyor. İlk yarış gününde zengin bir program var. Günün bence en dikkat çekici koşuları, üç yaşlı arap taylarının bölünen maiden mücadeleleri olacak. 90'ların ortasından 2000'lerin başına kadar pistlerde fırtınalar estiren arap atlarının bu kez yavruları birbirine meydan okuyacak.

İlk koşuda; Antepli tayı Asilkan'ın, Bilgin'in oğlu Darfur'un, Tamerinoğlu üretimi İlkfırtına'nın, Yelhan patentli Savaşarslan'ın ve Asyel yavrusu Vandal'ın performansını merakla bekliyorum.

İkinci koşuda Arap atçılığı'nın önemli iki yetiştiricisi, Karaca ekürisi ve Gülerce ekürisi iddalı gözüküyor. Şampiyon atlardan Veziroğlu'nun piste gelen ilk tayı olan Tavus'un babası gibi olup-olmadığını göreceğiz. yine dönemin iyi atlarında Pirkaraca'nın, Yavuzca'nın ve Şampiyon Demirkazık'ın yavruları da var ikinci koşuda.

Diğer Maiden koşu altılı ganyan dahilinde. Burada çok dikkat çeken iki isim var. Şampiyonlar şampiyonu Ağakaraca'nın piste çıkacak ilk tayı Oğulcan Bey'in performansını merakla bekliyorum. Oğulcan Bey'in annesi Mis Melis yine bir Sürmeli Karaca yetiştirmesidir. 2000-2005 yılları arasında 92 koşu koşmuş, istikrarlı bir safkandı. Çim kum ayırt etmese de çim performansı biraz daha öndeydi. Bakalım Oğulcan Bey nasıl koşacak.

Bu koşuda dikkat çeken diğer isim tabii ki 55.kemiyetülırak yavrusu olan Uçanok. Pistlerlere bir çok Şampiyon getiren bu kısrak, Özgün ve Sakarya'dan farklı olarak ilk kez Yelhan'a çekilmiş. Geleceğin şampiyon adaylarından Uçanok bakalım neler yapacak.

Yarışların ardından yine burada, üç Maiden koşunun da değerlendirmesini yapacağım. Tayların ayakları düz bassın.

No comments: