Wednesday 30 September 2009

O bir Şampiyondu; Sabırlı. (vol. 1, 2005)

Türk yarışçılık tarihinin en başarılı safkanlarından olan Sabırlı, 27 eylül pazar günü düzenlenen törenle pistlere veda etti. 2003 temmuz'unda koştuğu ilk yarışında tribündeydim ve daha sonra katıldığı hemen hemen tüm önemli yarışları da yine dünya gözüyle izledim. Benim için, hipodroma gitme sebeblerinden biriydi,beraber koştuğu bir kaç arkadaşıyla beraber.. Buribaker'ın da katılımıyla son yarışını da yine hipodrom'da izleme şansına sahip olduk Sabırlı'nın. Yarış yaşamına üçüncü başladı, üçüncü bitirdi ama aradaki toto'ya bol bol birincilikler ekledi.. Çok fazla söze gerek yok Sabırlı için, ben susayım, 2005 yılından seçtiğim bazı videolar konuşsun..


10 temmuz 2005,Enternasyonel Adnan Menderes koşusu. Sabırlı, yarış yaşamı kısa ama başarılı olan Luxor'la son metrelerde kıyasıya bir çekişmeye giriyor...



Meraklandırmadan kazananın burun farkıyla Sabırlı olduğunu söyleyelim.Gününde olmayan Ribella, üçüncü kalıyor. Şimdi bir az daha eskiye gidelim. 8 mayıs 2005. Fikret Yüzatlı koşusu. Bu koşu vesilesiyle bir başka emekli şampiyon Akındayım'a da selam sarkıtalım. Virajı en arkada dönen Sabırlı, bilinen stili ile en dış açılıyor ve..



Yine mayıs ayında kalalım, bu kez takvimler ayın 29'nunu gösteriyor. Fetih koşusu için beş şampiyon bir araya gelmiş. Emekliliğne bir kaç yarış kala efsanevi kısrak Mary Ellen pistte. Kitapçı ekürisi Wolfs Son ve Luxor'la iddialı. Akındayım da orada ve Sabırlı. Böyle bir kadro, böyle bir yarış yok..



Sihirbaz lakaplı Halis karataş, Bu kez fotoda Süleyman Akdı'ya kaybetti. Gülen, Wolfs son ve Kitapçı ekürisiydi.

Yine 2005'teyiz. Tarih 31 temmuz. 54'üncü Başbakanlık kupası koşusunda 10 safkan start alıyor. Kimler yok ki? Ribella, Luxor, Win River Win, Kurtaran, Kaneko, Mary Ellen, Hücum ve Sabırlı. Neredeyse son 10 yılın en iyileri burada.. Müthiş yarışın son metrelerinde Sabırlı bu kez normalin aksine iç kulvarda. Ribella ise dıştan geliyor. Selim Kaya mı? Halis Karataş mı? Sabırlı - Ribella rekabeti ateşleniyor...



Sabırlı - Ribella rekabetinin startını verdik. 2005 yılını tamamladık. Yazıyı daha fazla uzatmamak için, 2006 yılındaki koşuları bir sonraki yazıya borçlanalım. Bir sonraki yazıda, 2006'da nefes kesen mücadeleleri burada paylaşacağım. Hoşçakalın, yarışla kalın..

No comments: