Tuesday 1 December 2009

Tribünlere oynamaya soyunmak

Beşiktaş'ın başkan adayı Murat Aksu'nun Hürriyet'e yaptığı açıklamalar, 1 aralık 2009 günü, gazetenin spor sayfasında okuyucuyla buluştu. Aksu özetle, her başkan adayı gibi tarihe geçecek hizmetler için göreve soyunduğunu, hiçbir şeyden korkmadığını, Beşiktaş'ın kötü yönetildiğini ve her geçen gün kötüye gittiğini belirtiyor. Bu noktaya kadar anormal bir şey yok. Alıştığımız vaatler. Yalnız şu alıntıladığım talihsiz açıklama çok düşündürücü:



Nouma’yla çalışacağız

"PASCAL Nouma, camiamızın sevgisini kazanmış eski bir futbolcumuz. Beşiktaş’ı da inanılmaz seviyor. Geçen haftalarda ziyaretime geldi. Kendisine, görev vermeyi düşünebiliriz diğer Beşiktaşlı eski sporcular gibi. Bizim için futbolcu izleyebilir, belki teknik heyette görev alabilir bu konuda yeni dönemde görev alacak Futbol Direktörnün görüşünü alırım çünkü tüm spor yönetimini yeniden yapılandıracağız özellikle de futbol yönetimini tamamen profesyonelleştireceğiz.
"

Futbol yönetimini profesyonelleştirmekten söz eden Aksu,Pascal Nouma'ya da teknik görevler vermek niyetinde.Böyle bir tezat, böyle saçma bir açıklama olabilir mi? Bence o'na profesyonelleştirmek değil de açıkçası tribüne oynamak diyelim.

Aksu, futbol yönetimini yeniden yapılandırmak istiyorsa,Nouma'dan önce orada görev alacak yüzlerce isim bulunabilir. Nouma'nın da esamesi okunmaz.Futbol'dan başka herşey ile ilgilenen -a özür dilerim, devler ligini ve ece erken'le yaptığı maçları unuttum- Nouma'yı böyle bir göreve getirmek taraftara yaranma çabasından başka bir şey değildir.

Nouma futbolcu izleyebilirmiş. Evet belki devler liginden bazı arkadaşlarını,Beşiktaş'a kazandırabilir.Bu mudur tarihe geçecek hizmetler için soyunmak, bu zihniyetle mi Beşiktaş daha iyi günler görecek.İlklerin takımına böyle bir anlayış yakışmıyor. İnsanlarla dalga geçmeyin lütfen.Bu açıklamalardan sonra Beşiktaş camiası, Yıldırım Demirören'in kıymetini bilsin.

Nouma da HABER1903'e yaptığı açıklamada Ocak ayında kim başkan seçilirse seçilsin, görev verildiği takdirde seve seve kabul edeceğini söylüyor.Resimde Nouma da göreve soyunmuş!

No comments: