Sunday 14 June 2009

Burun farkıyla gelen iade-i itibar


Buradan, 31 Mayıs'ta yazdığım yazının klasik tabirle "henüz mürekkebi kurumadan"; Turbo-Kafkaslı kapışmasında yeni bir boyuta geçildi. 28 mayıs perşembe günü Turbo, Kafkaslı'yı geride bırakmış ve 21. yarışını da zaferle noktalamıştı. O yarıştaki dikkat çekici bir şey; ikinci at konumundaki Kafkaslı'nın 1'e 30 veren, anlaması güç ganyanı'ydı.

İkilinin bir sonraki buluşması 13 Haziran 2009 Cumartesi günü gerçekleştirilen Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kupası Koşusu’nda oldu. Yine bilinen stiliyle Turbo yarışı önde götürdü, Kafkaslı ise geride.. Kafkaslı, son 50 metreye kadar yarışı bitirdi gözüyle bakılan Turbo'yu ayna önünde burun farkıyla geçmeyi başardı. Turbo 22'inci yarışında ilk kez geçildi. Kafkaslı ise bu kupayı üçüncü kez kazanma başarısını gösterdi.

Bu buluşmada ganyanlar da normale dönmüştü. ikinci at Kafkaslı 4.40'la yarışa girdi. Bir önceki koşuda anormalliğin ortadan kalktığı görüldü. Kafkaslı; kendisini 30 lira ganyanla yarışa sokanlara nasıl bir at olduğunu bir kez daha kanıtladı. Selim Kaya'nın muhteşem zamanlamasının da hakkını vermek lazım. Bakalım önümüzdeki günler bu ikiliye neler getirecek..


Yarışı izlemek için tıklayın

No comments: